2019-08-24 13:48:38• hírek • Bede Emőke

Ha finom falatokra és hűsítő italokra vágysz, irány a Kossuth-kert!

Hogy éhesen nem marad az, aki kilátogat a Kossuth-kertbe, az már a kapu átlépésekor bizonyossá válik, hiszen ínycsiklandó illatok felhője fogadja az érkezőt.

Szombat délelőtt ugyanis elrajtolt a vadételek főzőversenye, melynek során a kötényes csapatok és lelkes támogatóik azon munkálkodtak, hogy a legfinomabb vadétellel rukkolhassanak elő a döntő pillanatban. Két kavarás mellett természetesen belefér egy-egy jóízű beszélgetés, hahotázás is, az árnyék által óvott asztalok mellett pedig régi és új barátok találtak egymásra. Ember legyen a talpán, aki el tudja dönteni, melyik csapat bográcsa körül volt jobb a hangulat.


Nem sokkal messzebb, a Partiumi Mesterségek Utcájában már messziről lehet látni, hol készítik a hamisítatlan bogdándi bélest vagy mezőpetri strudlit, ugyanis minden pult előtt hosszan kígyóznak a nagymamáink ízeire éhes vásárlók. „A legtöbben csak a komoly forgalmat látják, de azt csak mi, a háttérben dolgozók tudjuk, hogy ezek a hagyományőrző csoportok, akik vidékről érkeznek, milyen emberfeletti munkát tesznek bele abba, hogy az embereket reggeltől estig kiszolgálják” - fejtette ki Nezezon Enikő, az Aranykapu Kulturális Egyesület elnöke a tradicionális finomságok kapcsán.




Mivel a finom falatok mellé egy jó ital is dukál, ezért alig pár méterre, a borudvarban a Partium legfinomabb nedűivel, jól behűtött borral és pálinkával várták a vendégeket. Mi több, két órától egy szakmai beszélgetésre is sor került, hogy ne csak a végső terméket, de azt a hosszú utat is megismerhessék az érdeklődők, melynek köszönhetően a gyümölcsből minőségi ital lesz.

 

 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: